Druhý Žilinský Barcamp – zhodnotenie

By | 16. mája 2010

Ak som už spomínal, prvého Žilinského Barcampu som sa nemohol zúčastniť, dvojku som si ale nenechal újsť. Nitriansku posádku (depi, juro, miro) som, s menšími problémami (uzatvorené dialnice), dopravil na miesto konania a začali sa prednášky. Žilinská stanica nás privítala zhruba 11:30, podali sme si ruky s prvými twittopriateľmi (za všetkých spomeniem Braňo Rác, Marko Kolár, tiso, srigi, organizátori a ďalší) a potom šup na prednášky.

Tentokrát ma oslovili naozaj všetky, ktoré som stihol zhladnuť:

  • Alian Fero Volár a jeho pár slov o ProBlogingu, ktorý sa týka nás všetkých, z trochu iného pohľadu, takže diskutovať bolo o čom.
  • Michal Truban – Know-how budovania (internetovej) firmy od nuly – tú som už síce videl, ale rekapituálcia potešila, pobavila aj humorne ladená vložka
  • Michal Hradil – Svet domén – táto téma sa týkala aj mňa, rozoberali sa (aj) domény / projekty, ktoré vlastním (resp. vlastnil som) – iSerialy a iTelka.  Táto téma ma začína čoraz viac zaujímať, keďže si taktiež robím menšiu zbierku domén (nie žiadny domainer zo mňa nebude :)).
  • Juraj Ďuriš – Ako vybudovať úspešný globálny startup – mimoriadne uvoľnená, pohodová a humorne ladená prednáška
  • Peter Druska – Tekutý vs. fixný dizajn webových stránok – kontroverzná téma, ktorá rozpútala aj pomerne bohatú diskusiu (prehliadače, podpora CSS3 a HTML5, predpoklady do budúcnosti)

Ostatné prednášky som bohužiaľ nestihol, čo ma mrzí, ale na 2 miestach sa naraz byť nedá. Atmosféra bola skvelá, ľudia super, prekvapila tombola – kúpil som si 2 žreby, oba boli vylosované po sebe (jeden dokonca mnou), ceny síce nijak extra honotné, no potešili a pobavili :-). Jedlo dostatočné, hladom sme nezomreli, celá akcia bola viac „priateľskejšia“, na rozdiel od posledného bratislavského Barcampu, ktorý bol síce skvelý, ale niesol sa vo vážnejšom duchu.

Vďaka patrí tak organizátorom (Juro Grečnár, František Milec), ako aj prednášajúcim. Tak isto som rád, že som mohol stretnúť ľudí, ktorých poznám len z Twitteru. Ďakujem za fajn deň.

6 thoughts on “Druhý Žilinský Barcamp – zhodnotenie

  1. Pingback: Aký bol Barcamp v Žiline | Peter Kučerka na blogu

  2. Pingback: Barcamp Brno 2010 – druhý český Barcamp

  3. Pingback: BarCamp Žilina 2010 | alian.info

  4. Pingback: A je po žilinskom BarCamp-e « Midra blog

  5. Pingback: Barcamp ZA - roštáčik

  6. Pingback: Tweets that mention Druhý Žilinský Barcamp – zhodnotenie -- Topsy.com

Pridajte komentár