WordCamp 2015 v apríli v Bratislave

By | 6. februára 2015

Nechce sa mi ani veriť, že je to už rok, odkedy sme sa stretli na WordCampe 2014 a keďže to je už rok, stretneme sa zase. V sobotu 18. apríla 2015 sa v Bratislave na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity uskutoční už štvrtý ročník tejto konferencie s názvom WordCamp Slovensko 2015. Prečo by ste mali prísť?

Ak ste na WordCampe už v minulosti boli, určite ste si z neho zobrali to, čo je pre vás dôležité. Pre niekoho to môže byť pozretie si konkrétnej prednášky, pre firmu to môže byť prednášanie a (ideálne neinvazívne) predstavenie svojich riešení, pre mňa je to networking s ľuďmi, ktorých bežne stretám len na sociálnych sieťach. Práve na WordCampe môžete stretnúť množstvo marketérov, expertov na sociálne siete, PPC a SEO, vývojárov, dizajnérov a grafikov, ale aj obchoďákov, manažérov a riaditeľov veľkých spoločností. Čo mňa osobne veľmi teší, na WordCampe sa začala stretávať aj (zatiaľ maličká) slovenská affiliate komunita.

Na otázku, prečo na WordCampe stretnete toľko rôznych ľudí, je jednoduchá odpoveď. WordPress je najpoužívanejší open source redakčný systém na svete. Používa ho takmer každý, kto si kedy skúšal vytvoriť vlastný blog. Sú na ňom postavené referenčné a prezentačné weby, eshopy, portály a magazíny, ale aj značne customizované stránky. Na Slovensku sa rozrástla tak používateľská, ako aj vývojárska základňa a to priťahuje pozornosť. Priťahuje to pozornosť natoľko, že aj na malom Slovensku dokáže prísť na akciu tohoto druhu 200 ľudí, medzi ktorými nájdete aj návštevníkov z mnohých európskych krajín. Medzi spíkrami nájdete veľa expertov hlavne zo Slovenska a Čiech, občas organizátori privedú aj známe meno zo zahraničia.

Takže dôvodov na navštívenie WordCampu je veľa a nie sú to len prednášky. Píšem to hlavne preto, že som sa už v minulosti stretol so skeptickým pohľadom návštevníka na prednášky. Akcie tohoto druhu sú hlavne o networkingu, spoznávaní komunity, začlenení sa do nej a užívaní výhod s tým spojených. Ja som stretol na obdobnej akcii v minulosti môjho súčasného hlavného obchodného partnera.

Na záver odporúčam prečítať oficiálnu tlačovú správu, v ktorej sa dozviete niektoré ďalšie podrobnosti o akcii.

  • Registrácia ako účastník – 2015.slovakia.wordcamp.org/ucastnici (spúšťa sa v marci)
  • Registrácia ako spíker – 2015.slovakia.wordcamp.org/spikri
  • Termín: 18. 4. 2015 (sobota) od 9:00 do cca 17:00
  • Miesto: FIIT STU Bratislava (mapa), Ilkovičova 2
  • Registračný poplatok: 15 – 20 € (v cene je vstup, bageta, občerstvenie a malé prekvapenie)

3 thoughts on “WordCamp 2015 v apríli v Bratislave

  1. peter sa chce doucit

    to foto mi pripomenulo Openslava akciu :)
    dik za info, ze sa tato akcia kona – ak to bude nieco podobne ako ShopCamp 2014 (tam som videl len videa zial) tak by som prisiel
    skoda, ze v tejto dobe este program nie je zverejneny

    Reply
  2. Pingback: WordCamp 2015 bude lepší | Blogáčik

Pridajte komentár