Zimné olympijské hry v Soči 2014 – živé prenosy a live stream

By | 15. februára 2014

Zimné olympijské hry v Soči 2014 sú v plnom prúde a väčšinu pracujúcich Slovákov, ktorí nemajú možnosť zapnúť si v práci telku, zaujíma, ako si pozrú live stream online, na počítači, mobile, či tablete. Na tomto blogu som pravidelne spisoval možnosti, ako pozerať sledovať online zápasy a streamy z významných podujatí (majstrovstvá sveta v hokeji, vo futbale) a pokúsim sa o to aj tentokrát.


Nebudem zbytočne veci obkecávať, ak ste tu, tak pravdepodobne chcete vedieť, ako sledovať aktuálne dianie olympiády, takže tu sú možnosti.

Živý prenos live na Markíze – Hokejové zápasy

Markíza má vysielacie práva k hokeju, ten si môžete pozrieť zdarma v živom prenose na adrese sochi2014.tvnoviny.sk/zive-vysielanie. Tu vidno aj najbližší priamy prenos a ostatný live program, ktorý bude vysielaný (videl som tam aj biatlon, snowboarding, atď.). Toto je tá varianta, kde sa nemusíte registrovať,  prihlasovať, nič platiť a funguje tak v počítači, ako aj v mobile (odskúšané na iPhone) či tablete (skúšal som na iPade).
[do_widget id=text-3]

Druhou Markízáckou možnosťou je voyo.markiza.sk. Táto služba je síce platená, ale pre nového zákazníka je na 7 dní zdarma, čo nám bude stačiť. Na stránke si kliknite na zelené tlačítko „Voyo – 7 dní zadarmo“, zaregistrujte sa, po registrácii vám príde mailom link, na ktorý kliknite (verifikujete registráciu), následne si aktivujte mesačné predplatné cez SMS, pošlite zo svojho telefónnu na dané tel. číslo smsku s daným textom. Potom môžete sledovať Olympiádu 7 dní zadarmo cez Voyo. Pred skončením 7 dňa vám príde potvrdenie o tom, či chcete platené Voyo (5,99€ / mesiac), čo môžete deaktivovať zaslaním SMSky na 8833 s textom „voyo stop“ (potom neplatíte nič).

Živý prenos live na RTVS Dvojke – všetko okrem hokeja

Ak chcete sledovať všetky ostatné disciplíny, môžete zvoliť live stream na STV dvojke na adrese www.rtvs.sk/live/dvojka. Ten taktiež funguje aj na mobiloch či tabletoch (skúšal som na iPhone).
[do_widget id=text-3]

Živý prenos live v rádiu – Rádio Slovensko

Ak z nejakého dôvodu nemôžete sledovať živé video prenosy, môžete si vypočuť klasický komentár v rádiu. Rádio Slovensko vysiela hokejové prenosy, prehrávač si môžete spustiť na radia.sk/player/slovensko/62_mp3-128-kbps-vysoka-kvalita.html resp. priamo odkaz na mp3 stream je tu live.slovakradio.sk:8000/Slovensko_128.mp3 (ak sa odkaz nespustí automaticky, skúste použiť Windows Media player, alebo VLC player).

Čo ak nefunguje žiadny zo streamov?

Z rozličných dôvodov nemusí fungovať ani jeden zo spomenutých streamov. Potom môžete skúsiť alternatívne živé prenosy na neoverených a neoficiálnych weboch (častokrát plných reklamy), napr. tu.
[do_widget id=text-3]

Tabuľky s výsledkami v hokeji

Spravodajstvo

Ostatné odkazy

One thought on “Zimné olympijské hry v Soči 2014 – živé prenosy a live stream

  1. Pingback: Hokej MS 2012 live online prenos

Pridajte komentár